You are currently viewing Thai Yoga

Thai Yoga

Data:
03/08/2020

Ora:
17:30 - 18:30

Locaţia:
Pitar Moș nr. 29

Categoria:


Practicarea exercițiilor terapeutice Thai Yoga are beneficii similare cu cele ale masajului tradițional Thai. Deși practicile nu sunt interșanjabile, ci mai curând complementare, ambele funcționează pe aceleași principii terapeutice și urmăresc să depisteze posibilele blocaje sau stagnări energetice de-a lungul meridianelor, accesând astfel capacitatea propriului corp de auto-vindecare. Exercițiile presupun mobilizarea corpului plecând dintr-o poziție statică, pe un model precis de respirație:

* Pe inspir lent și profund se intră într-o postură ce mobilizează o anumită parte a corpului, încordând anumite grupe musculare specifice fiecărei poziții.
* * Urmează o perioadă de apnee de 3 secunde – timp în care practicantul încearcă prin aducerea atenției spre interior, să identifice și să localizeze blocajul energetic, fie că acesta se resimte în planul subtil – energetic sau emoțional; fie că se resimte în planul fizic – ca o tensiune musculară sau poate mobilitate redusă a unei articulații.
*** Ultimul pas presupune un expir lent și complet în timp ce practicantul revine grațios la poziția inițială, relaxând musculatura și lăsând gândurile și emoțiile să se dispeze ușor. Este acel moment de destindere care ne face să apreciem starea de bine – o stare pe care o putem savura autentic doar în relația binară de încordare-relaxare.

Un exercițiu se repetă de 3-5 ori, iar o sesiune de 60-90 de minute presupune practicarea mai multor posturi terapeutice în șezut dar și în poziție verticală și orizontală. Fiecare sesiune începe cu exerciții de respirație, urmate de exersarea posturilor și terminându-se cu o scurtă secvență de reculegere în liniște.


Contribuție sugerată: 25 RON

Rezervari:

Din păcate, nu se mai pot face rezervări la acest eveniment.

Lasă un comentariu