Ce este Thai Bodywork?

Deşi este o noţiune destul de recent recunoscută de către asociaţiile de sănătate şi folosită preponderent în Statele Unite şi Australia, Thai Bodywork este de fapt o disciplină care are la bază una dintre cele mai vechi arte curative asiatice, masajul tradiţional Thai (Nuad Boran).

Thai Bodywork foloseşte tehnicile tradiționale de presopunctură şi de stretching de-a lungul meridianelor energetice, păstrează dimensiunea spirituală – meditaţia şi filiozofia budistă, dar adaugă şi o perspectivă ştiinţifică, acordând mare atenţie simptomatologiei anatomice şi contribuind cu tehnici suplimentare cum ar fi: dezactivarea Trigger Point, masajul miofascial, exerciții de corecatare ale unor patternuri posturale vicioase.

Thai Bodywork este o disciplină holistică şi işi propune să abordeze într-un mod cât mai complex problemele clientului, scopul final fiind echilibrarea şi armonizarea persoanei ca întreg, pe toate cele trei planuri fizic, mental şi spiritual.

Cum vă poate ajuta Thai Bodywork?

O sesiune tipică de Thai Bodywork se desfăşoară pe o saltea la nivelul podelei, atât terapeutul cât şi clientul fiind îmbrăcaţi în haine lejere, iar durata acesteia variază între 60-120 minute. Printre beneficiile holistice ale Thai Bodywork-ului se numără:

  • elevarea stării de spirit şi alinarea durerilor,
  • tonifierea organelor interne,
  • promovarea unui ciclu respirator corect,
  • stimularea activității digestive și a metabolismului,
  • sprijinirea sistemului imunitar,
  • îmbunătățirea flexibilității și a mobilității,
  • realinierea scheletului,
  • stimularea receptorilor senzitivi

prin manipularea corpului, activând şi dezvoltând astfel conştientizarea uniunii corp-minte-suflet.

Este important de ştiut că un terapeut Thai Bodywork nu poate diagnostica şi nu poate vindeca! Rolul lui este de a ghida clientul spre atingerea unui echilibru şi a unei armonii în stilul de viaţă pentru a fi capabil să acceseze propria capacitate de auto-vindecare. Efectele intervenţiei Thai Bodywork sunt vizibile încă de la prima şedinţă, însă în funcţie de severitatea problemei şi de intenţia clientului, de cele mai multe ori este nevoie de două până la șase şedinţe consecutive.

Thai Bodywork este o călătorie spre cunoaştere, descoperire şi eliberare. Prin degajarea fluxului de energie, boala şi durerea dispar, stabilindu-se astfel temelia unei bune sănătăţi prin alinierea dintre minte, corp şi spirit. Spre deosebire de terapiile convenţionale, Thai Bodywork nu este o intervenţie corectivă, ea pune mare preţ pe prevenţia, echilibrarea şi armonizarea acelei energii care învăluie, infuzează şi aduce corpul la viaţă. Thai Bodywork stimulează inteligenţa de auto-vindecare inerentă oricărei persoane. Schimbarea vine din tine însăţi, nu din afară!